Столичният център за градска мобилност ще увеличи местата за продажба на документи за

...
Столичният център за градска мобилност ще увеличи местата за продажба на документи за
Коментари Харесай

Увеличават местата за продажба на билети и карти в София

Столичният център за градска мобилност ще увеличи местата за продажба на документи за пътешестване. Това ще стане с " отваряне на този пазар ". Учениците и студентите пък няма да носят удостоверения за съответните преференции при издаването на документ за транспорт. Това е следващата стъпка за цифровизация на столичния превоз. Това каза изпълнителният шеф на сдружението Димитър Дилчев. Той не уточни периоди за осъществяване на тези проекти, само че увери, че това са правилните стъпки за цифровизация. 

" Пандемията форсира дигитализацията на градския превоз ", означи още Дилчев. Тогава точно е била свършена главната работа по построяването на системата. Действие, което той дефинира като окабеляване.

Електронните системи за разплащане още при започване на използването демонстрираха бъгове и неясноти по детайлите. Но от ЦГМ споделят, че услугата е много известна.

През декември предходната година Димитър Дилчев регистрира в над 600 хиляди продажби с сходни устройства в рамките на месец. А през януари отчет на общински консултант регистрира, че близо 350 000 души са употребили единствено за 19 дни опцията, заяви БНР.

Към януари Дилчев регистрира, че очаква постъпленията от карти и билети за тази година да набъбнат с едвам 8-10%. Но даже и с всичките оптимизации, градския превоз в София ще остане на минус с най-малко 120 млн. лв..

До седмица ЦГМ ще показа по какъв начин би се оптимизирала системата на градския превоз. 

" От началото на година досега има над 550 хиляди дейни карти със зареден дълготраен превозен документ. Има 220 т.нар. хартиени карти с чип Ultralight. 650 хиляди са неповторимите устройства, с които е правено пътуване от началото на година и плюс хартиените билети, се оказва, че на всеки 10 софиянци или посетители на столицата, 9 са употребили услугите на градския превоз ", посочи още изпълнителният шеф на ЦГМ Димитър Дилчев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР